Strona główna » Home » RdA Nocciolata BIO – krem z orzechów laskowych i kakao
Nocciolata Krem z orzechów laskowych i kakao 650g
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
Niepohamowana pokusa – w ten sposób można najlepiej określić smak jaki towarzyszy gęstemu, aksamitnemu kremowi do smarowania pieczywa, deserów, ciast i ciasteczek na bazie orzeszków laskowych i wyśmienitego kakao. Wszystkie składniki Nocciolaty pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych, w składzie nie znajdziemy oleju palmowego, sztucznych aromatów i konserwantów – czy to nie jest idealny przepis na czekoladowy przysmak w wersji eko? Produkowana według tradycyjnej receptury Rigoni di Asiago, bez pośpiechu, rzemieślniczym procesie zapewniającym aksamitną konsystencję i wyrazisty smak. Idealna przekąska dla wszystkich poszukujących smaku i konsystencji klasycznego kremu czekoladowo-orzechowego w naturalnym wydaniu.
Składniki:
cukier trzcinowy*, pasta z orzechów laskowych* 18,5%, olej słonecznikowy*, odtłuszczone mleko w proszku*, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu w proszku* 6,5%, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna sojowa, ekstrakt z wanilii*
*składniki pochodzenia ekologicznego
Może zawierać również inne orzechy (migdały, orzechy włoskie, pistacje).
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Wartość odżywczaW 100g produktu Wartość energetyczna
/energia/
2218 kJ/530 kcal Tłuszcz 32 g W tym Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
5,7 g Węglowodany 54 g W tym Cukry 51 g Błonnik 3,6 g Białko 8,1 g Sól 0,12 g
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
5 gwiazdek | 0% | |
4 gwiazdki | 0% | |
3 gwiazdki | 0% | |
2 gwiazdki | 0% | |
1 gwiazdka | 0% |